Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Audacity

«Ψηφιακή επεξεργασία ήχου με χρήση λογισμικού ανοικτού κώδικα». Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον ψηφιακό ήχο και τις τεχνικές επεξεργασίας του καθώς επίσης πρακτικούς οδηγούς, χρήσιμα αρχεία και links που σχετίζονται με το ευρύτερο αντικείμενο του ψηφιακού ήχου.
H ψηφιοποίηση περιεχομένου αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Ο ψηφιακός ήχος σήμερα βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δισκογραφία, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το διαδίκτυο, η κινηματογραφική παραγωγή κ.α. Τα τελευταία χρόνια οι ραγδαίες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία των υπολογιστών έχουν συντελέσει στη βελτίωση των μεθόδων επεξεργασίας του ψηφιακού ήχου. Ταυτόχρονα η ψηφιακή επεξεργασία ήχου έχει μετατραπεί σε μία απολύτα προσιτή διαδικασία τόσο από άποψη προαπαιτούμενης τεχνογνωσίας όσο και από άποψη κόστους. Σήμερα οι χρήστες Η/Υ έχουν στη διάθεση τους μία πληθώρα αξιόλογων πακέτων λογισμικού που σχετίζονται με τον ψηφιακό ήχο πολλά εκ των οποίων διατίθενται δωρεάν.

Το Audacity αποτελεί έναν πολύ αξιόλογο digital audio editor ανοικτού κώδικα.  Είναι διασυστημικό, διατίθεται δωρεάν και δεν υστερεί σε δυνατότητες σε σχέση με τις αντίστοιχες εμπορικές εφαρμογές. Λειτουργεί με πολλαπλά tracks ήχου, παρέχει πλήρεις δυνατότητες επεξεργασίας ήχου (silence, copy, trim, split, duplicate, γεννήτρια τόνων, πληθώρα effects (amplify, bass boost, echo, fade in/out, reverse, reverb κ.α.), ενώ είναι επεκτάσιμο με τα plug-ins  που χρησιμοποιεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: